loader image
Thermo-Block házépítés, megfizethető áron
Thermo-Block házépítés, megfizethető áron

Thermo-Block házak

Miért használnál más hőszigetelési technikát, ha a Thermo-Block-kal közel nulla energiaigényű is lehet a házad? Ez a korszerű építési rendszer ideális megoldást kínál napjaink változó világában.

  • 60-70%-os energia megtakarítás: világszerte drasztikusan emelkednek az energiaárak, így ideális megoldást kínál a fenntartási költségek optimalizálásához!
  • Nincs utólagos hőszigetelés: spórold meg a plusz energiát és a plusz pénzt! A Thermo-Block építési rendszer hőszigetelőképessége az idő előrehaladtával sem csökken!
  • Nincs páralecsapódás vagy penészgomba: így kellemetlen allergiás tünetek vagy nedves falak sem!
  • Nagyobb hasznos alapterület: a magasabb hatékonyság ellenére a falak vékonyabbak, így több hely marad számodra fontos dolgoknak!
  • Masszív szerkezet: a LEGO-szerű kapcsolódásnak köszönhetően pontos az illeszkedése, és kifogástalan, erős szerkezetet biztosít!
  • Környezetbarát: elemei kémiailag semleges hatásúak, így a környezetbe jutva sem fejtenek ki káros hatást!

A kivitelezés folyamata:

  1. Thermo-Block falazat: Statikus által előírt alapozást igányel (nem igényel különleges alapozást).
  2. Thermo-Block áthidaló elem: közvetlenül egymás után kerülnek elhelyezésre az előzetesen készített alátámasztásokra. A felelős műszaki vezető ellenőrzi a statikus által meghatározott vasalást a betonozás előtt.
  3. Thermo-Block koszorúelemek: az utolsó falelem sorhoz kapcsolódnak.
  4. Thermo-Block födémrendszer: Földszintes épület esetén fafödém; kétszintes, több szintes vagy nagy fesztávú épület esetén monolit vasbeton szerkezet.

Thermo-Block építési rendszer alapanyaga

A Thermo-Block energiatakarékos építési rendszer alapanyaga a német BASF cégtől származó, szürke színű, grafitos Neopor F 2400 típusú expandált polisztirol (EPS), ami tartalmaz habosító anyagot és égéskésleltető adalékot. A nanoméretű grafitpor adaléknak köszönhetően kb 20 %-kal kisebb hővezetési tényezővel rendelkezik, mint a grafitadalék nélküli EPS elemek. A hőtükörként működő nanoméretű grafitszemcséken a sugárzás szétszóródik, és részben visszaverődik, növelve ezzel a falazóelemek hővezetési ellenállását.
Kiváló hőszigetelő képességgel bír, rendkívül jól alakítható, környezetre és egészségre nem veszélyes. Az EPS legfontosabb jellemzője a hővezetési tényező (W/m2K). Ez az érték minél kisebb, annál jobb hőszigetelő képességgel bír egy anyag. Mindezt a zárt cellákban nyugvó levegőnek köszönhető mely a későbbiekben sem távozik a cellákból, ennek köszönhetően az energiatakarékos építési rendszer hőszigetelő képessége az idő múlásával sem csökken.

Lássuk SZÜRKÉB(B)EN a Világot – Milyen előnnyel jár a grafitadalékos EPS?

A hőtechnikai követelmények folyamatos szigorodása és az egyre energiatudatosabbá váló beruházói igények miatt fokozódnak az elvárások a hőszigetelésekkel szemben. A hőszigetelő anyag vastagítása nem minden épületszerkezeten valósítható meg, ezért kedvezőbb hőszigetelési paraméterekkel rendelkező termékek, új építési technológiák ( pl: Thermo-Block falazóelemek ) elterjedése jelent megnyugtató megoldást.

A hagyományos polisztirol (fehér színű EPS) keményhabok mellett Európa számos országában elterjedtek a szürke színű, grafitadalékos polisztirol elemek.

Mi a különbség, milyen előnyökkel jár a szürke EPS használata?

A grafitszemcsék hozzáadása révén javul a termék hőreflexiós képessége, így a hagyományos fehér EPS-hez képest közel 25%-kal kedvezőbb hővezetési tényező érhető el. A normál fehér EPS hővezetési tényezője : 0,039W/mK, míg a grafitos, szürke EPS-é: 0,032W/mK. Minél kisebb ez a szám, annál jobb hőszigetelő képességgel bír egy termék. (A grafitos,Neopor alapanyagú Thermo-Block falazóelemek hővezetési tényezője még jobb, 0,031W/mK) Többi anyagtulajdonságát tekintve a két termék megegyezik (pl. éghetőség, szilárdsági jellemzők). Ár-érték arány tekintetében gazdaságosabb döntés a grafitos polisztirol.(forrás: Passzívház Magazin)

Thermo-Block építési rendszer gyártása

A sztirol gyöngyöket előhabosítjuk, pihentetjük majd formahabosítás után nyerik el az építőelemek a végleges formájukat. Előhabosításkor a gyöngyök megpuhulnak, a gyöngyökön belül apró zárt cellák képződnek, ebből fakad a Thermo-Block energia- takarékos építési rendszer kiváló hőszigetelő képessége. Termékeink 26 kg/m3 +/- 10% testsűrűséggel készülnek!

Thermo-Block tulajdonságai

Az EPS legfontosabb jellemzője a hővezetési tényező (W/m2K). Ez az érték minél kisebb, annál jobb hőszigetelő képességgel bír egy anyag. A jó hőszigetelő képesség a zárt cellákban nyugvó levegőnek köszönhető, mely a későbbiekben sem távozik a cellákból, ennek köszönhetően a Thermo-Block energiatakarékos építési rendszer hőszigetelő képessége az idő múlásával sem csökken.

Thermo-Block építési rendszer élettartama

A Thermo-Block Energiatakarékos Építési rendszer elemeinek anyagtulajdonságai az idő múlásával sem változnak. Hosszan tartó ultraibolya sugárzás (napfény) hatásának kitett elemek esetén az anyag felülete porló lehet. A szakszerűen beépített elemek felülete mindig eltakart, csak a tárolás alatti védelemről kell gondoskodni.

Thermo-Block éghetősége

A tűzzel szembeni viselkedés vizsgálata, tűzveszélyességi osztályba sorolás az MSZ EN 13501 norma szerint történik. A korábbi szabályozás megnevezései alapján „nehezen éghető” kategóriába tartozik. Az EPS tűzterhelés hatására ég, de az égéshő elvétele után önkioltóan viselkedik. Az égés során nem keletkezik mérgező anyag, az anyagba kevert adalékok miatt a tüzet nem terjeszti tovább.

Környezeti hatás

A Thermo-Block Építési rendszer elemei kémiailag semleges hatásúak, nem tartalmaznak a környezetre, természetre káros hatást kifejtő anyagot, a környezetbe jutva azt nem szennyezik.

Idő és energia

Az anyagok könnyen szállíthatóak, nem igényelnek daruzást. Az épületek energiaigénye kisebb, mint 15 kWh/m2/év. A kivitelezés ideje alapterülettől és bonyolultságtól függően 3-4 hónap.

Környezetvédelem

Környezetbarát, újrahasznosítható építőanyag, használatával megőrizhetőek a természeti értékek.

Költségek

Alacsony energiaigénynek megfelelően a gáz/fűtésköltség szinte elenyésző.

Egészség

Teljesen allergiamentes, nincsenek penészgombák, nem vonzza a rovarokat, rágcsálókat, alapanyaga higiéniás termékek csomagolására is alkalmas ( pl. felvágottak, halak hungarocell tálcákra vannak csomagolva)

Szigetelés

Kiváló hőszigetelő képességgel bír, utólagos szigetelésre nincs szükség ( szigetelőanyag és munkadíj megtakarítás )

Szerkezet

Földrengésnek ellenáll, a legújabb európai statikai követelményeknek megfelelő

Nincsenek építészeti korlátok, akár több szintes épület is építhető a rendszerből.

Videó lejátszása

Thermo-Block ház építése 5 percben

Mutatjuk hogyan épül fel egy Thermo-Block építési rendszerrel készült ház.

Házépítés Thermo-Block építő rendszerből

Kérd új házad Thermo-Block építő rendszerrel!

Menü