loader image

Kerámiaház felhasználási és gyártás technológia

A négy alapvető összetevő kombinációja egyedi építőanyagot hoz létre. Kerámia kompozit, előregyártott kerámia részek, amelyekből kerámia házak vannak felszerelve.

Környezetkímélő, kizárólag természetes anyagokból álló. Korlátlan élettartammal. Kiváló anyagtulajdonságok. Hihetetlenül gyors kivitelezés. Alacsony beszerzési ár.

Siopor

Siopor az első nagyon fontos alkotóeleme a kerámia kompozitnak, amelyből a ház építőelemei készülnek. Siopor egy rendkívüli porózus granulátum, amely helyettesíti a standard aggregátumot.
Szabadalmaztatott technológiával van gyártva, és a gyártás alapanyaga egy bizonyos szilikátos homok (kvarchomok). Megfelelő hőkezeléssel, kb. 300°C-on, pórusos aggregátumra (építési kőanyagra) nő.

 • Természetes és ökológiai anyag

 • Kiváló hőszigetelő tulajdonságok

 • Tökéletes hangszigetelő tulajdonságok

 • Vízállóság

 • Siopor nem tartalmas emissziókat, így egészségügyileg biztonságos (ártalmatlan)

 • Biológiailag ellenáll a penésznek, rovaroknak és rágcsálóknak

 • 100%-ban újrahasználható

Liapor

A Liapor nem kevésbé fontos alkotóeleme a kerámia építőanyagnak, amelyből a kerámiaházak készülnek. A Liapor speciális harmadkori agyagból készül, és hazánkban Keramzit néven ismert. Liapor nemcsak hogy nem terheli a természetet, hanem a mezőgazdaságban is használják a talaj tulajdonságainak javítására. A Liapor olyan stabil anyag, hogy több ezer év alatt sem bomlik, és tulajdonságai hasonlóak a homokkal.

 • Kiváló termoregulációs tulajdonságokkal rendelkezik

 • Magas akusztikai gátló értékekkel rendelkezik

 • Ellenáll az időjárási viszonyoknak, hőnek, fagynak és vegyszereknek

 • A Liapor gyakorlatilag nem gyúlékony

 • Környezetkímélő és egészségügyileg biztonságos

 • 100%-ban újrahasználható

Cement & speciális anyag

A cementet tán nem kell speciálisan bemutatni. A kerámiai falaink elválaszthatatlan részét képezi és használva van az építőiparban. Cement a kötőanyagot képezi az egyes komponensek között, és ezért nagyobb szilárdságú cementeket használunk, hogy e tiszta természetes kompozíció tökéletes kötését érjünk el.​

Természetes komponensek a kerámia házak hőszigetelési, hangszigetelési és statikai tulajdonság tökéletesítéséhez. Elsősorban lágyítókról van szó, amelyek módosítják a kerámia kompozit feldolgozás lehetőségét és kikeményedési idejét, és növelik a szilárdságát. Fontos összetevő a levegőztető adalékanyag is, amely javítja a kompozit szigetelő paramétereket és sajátos súlyát.

Alacsony költség

Jóval alacsonyabb kivitelezési költség, mint egy téglaház esetén. Legyen szó, szerkezetkész, fűttéskész vagy kulcsrakész konstrukcióról. 

Gyors Kivitelezés

Szerződés megkötése után, akár 3 hónapon belűl kész hazat tudunk Önnek átadni.

Emeltszintű, szerkezetkész csomag választasa esetén ennél akár előbb is átadjuk házát.

Környezetbarát

A kerámia kompozit házak falazata természetes anyagokból készül, optimális tulajdonságokkal az emberi egészségre nézve. A főfalak 100%-ban környezetbarát anyagokkal vannak szigetelve.

Élettartam

A kerámia kompozit házak falazatát alkotó speciális 3 komponensű anyag élettartama gyakorlatilag korlátlan. Ha a ház jó minőségű tető alatt áll és nem sújtja rendkívüli természeti katasztrófa, akkor az élettartamot több száz évre lehet becsülni.

Könnyű kialakítás

A kerámia kompozit ház kompozit falai lehetővé teszik az egyszerű későbbi módosításokat, mint például lyukak vágását, vezetékcsatornák kialakítását.

Kerámiaház építése

Kérd új házad liapor technológiával!