Gyarkan ismételt kérdések

 • Mennyibe kerül?

  Az ár Bruttó négyzetméter alapján számolható ki, amelyet típusház kivitelezése esetén a típusterv tartalmaz.
 • Hogyan kell fizetnem az építkezés költségeit?

  Munkáinkat kizárólag előfinanszírozással valósítjuk meg. A Fizetési ütemezés a következő képen történik! Szerződéskötéskor:A bruttó kivitelezési ár 20%-a. A későbbi munkaütemek 4-5 részletre feloszthatóak!
 • Nem rendelkezek elegendő pénzzel. Mit tehetek?

  Cégünk saját hitelügyintézővel rendelkezik, aki személyre szabott, teljes ügyintézéssel segít Önöknek.
 • A saját ötleteimet is beépíthetjük a tervbe?

  Tervezőink Önnel közösen alakítják ki igényeinek leginkább megfelelő alaprajzot, igazodva az egyedi elképzeléseihez, anyagi lehetőségekhez, illetve az építési telek adottságaihoz.

 • A kivitelezés az első "kapavágástól" az utolsó simításig a cég dolga? Kell-e engedélyeket intézni?

  Saját tervező-teljes ügyintézés! Az új építési rendszer szerinti bejelentési dokumentáció

  összeállítása és beadása ügyében eljárunk Önök helyett, és megépítjük házukat. Önöknek csupán a

  színek, burkolatok, szaniterek között kell válogatni. A kert, járda, díszkerítés, térkövezés,

  öntözőrendszer kivitelezésére partner cégünket ajánljuk.

  Milyen házakat építünk?

  Kizárólag új építésű TÉGLA, valamint fa könnyű szerkezetes, minimum 90 négyzetméter hasznos(Nettó) alapterületű családi házakat építünk, szeglemezes tetőszerkezettel, pince nélkül. Felújítást, utólagos hozzáépítést,szabad kapacitásunk függvényében végzünk kizárólag generál kivitelezésben!

  90 és 160 m2 közötti nettó hasznos alapterületű kulcsrakész családi házakat építünk.

 • Amennyiben anyagi lehetőségeim adottak, és a család is az építkezést támogatja, mire kell figyelnem, milyen adatokra van szükségem?

  Tulajdonban lévő építési telekre

  2020. évre kinyilatkoztatott építési szándékra

  Az építendő házról kialakult elképzelésre (kézi vázlat is lehet) – Hány négyzetméter legyen maximum? Szobák száma, és elhelyezésük. Legyen-e hozzá gardróbszoba? Fürdők valamint vécék száma, és berendezéseik. Garázsból legyen-e bejárat a házba, és melyik helyiségbe Terasz mérete, tájolása, fedett vagy nyitott legyen. A helyiségek összefüggései, elhelyezései (mi honnan nyíljon, melyik helyiségeknek legyen teraszkapcsolata)… stb.

  Az új építésügyi szabályozás szerint a bejelentési dokumentáció összeállításához szükségesek az alábbiak:

  Tulajdoni lap (nem kell hiteles) – A tulajdonviszonyok tisztázása miatt.

  Térképmásolat (nem kell hiteles) – A telek helyrajzi száma, elhelyezkedése, jogi határainak meghatározása miatt.

  Építéshatósági állásfoglalására – A helyi Önkormányzat Építési Osztályáról ügyfélfogadási időben a leendő építtető részére az előadó, kinyomtatott formában átadja az építkezés, tervezés alap iránymutatásairól szóló dokumentumot. Ez tartalmazza a telek adatait, méretét, besorolását, beépítési paramétereit.

  Földmérő által készített geodéziai tervezési alaptérképre – ez a telek sarokpontjainak ellenőrzése, szintek, meglévő közművek, egyéb az építkezést befolyásoló terepviszonyok meghatározása. Ezek a modern készülékekkel meghatározott adatok megmutatják a telek valós szintjeit, a sarokpontok, és a kerítés vonalának valós helyzetét. Ezekre az adatokra van szükség a bejelentési dokumentációhoz, és a kivitelezéshez.

  Víz-villany vételi lehetőségre: Az építkezéshez szükséges anyagokhoz, és a gépek működtetéséhez biztosítani kell.

  Szomszédos telekviszonyok, építési specialitások megismerésére: Amennyiben a szomszédos építkezések során felmerült probléma, (talajvíz, föld feltöltés, talajcsere, egyéb technológiai eltérés), abban az esetben nagy a valószínűsége, hogy ezen építési telken is hasonlóval szembesülünk, ilyenkor talajmechanikai vizsgálat szükséges. Ennek költsége a telektulajdonost terheli.

  A legmegfelelőbb típusterv kiválasztása. Amennyiben a belső teret illetően módosítási javaslatok vannak, de a külső kontúr, és a tető vonala változatlan marad továbbra is típustervről beszélünk, és aszerint árazunk. Minden más esetben egyedi tervről beszélünk.

  A szerződés előtti kivitelezői szemle:célja a valós terepviszonyok, megközelíthetőség (árok, vezeték, egyéb kivitelezést nehezítő tényezők felmérése), víz-villany ellátottság ellenőrzése. Humusz eltolás, közterület foglalási engedély szükségességének meghatározása.

  Tervezői ellenőrzés: Az illetékes Önkormányzat Építési Osztályáról kapott adatok alapján a ténylegesen kivitelezhető beépíthetőség, a ház elhelyezhetőségének és egyéb paramétereinek ellenőrzése. Amennyiben szükséges, az érintett szakhatóságok megkeresése a bejelentési dokumentáció elkészítéséhez.

  Végül az így összegyűlt információk alapján az építendő ház paramétereinek meghatározása, és az előzetes árajánlat elkészítése.

  A végső lépés a kivitelezési szerződés megkötése: A szerződés pontjainak közös értelmezése, az adott építkezésre vonatkozóan.

 • Mennyi idő alatt készül el?

  Az építési engedély kézhezvétele után 9-12 hónap áll rendelkezésünkre az építkezésre, kulcsrakész tégla ház esetén.

  Kulcsrakész Thermo-Block ház építése estén pedig 3, maximum 4 hónap.

 • Mennyire időtálló a Thermo-Block?

  Maga a technológia Németországból származik, 1957-ben állami támogatással kidolgozták az építési rendszert és 1960-ban felépült az első ház, ezzel együtt elkezdődött a sorozatgyártás. Folyamatosan vizsgálják az épületeket, azon a polisztirol elváltozása nem látható. Németországban ma minden 10. ház ilyen technológiával épül.

 • Milyen élettani hatása van a polisztirolnak?

  Biológiailag teljesen semleges, mivel a Thermo-Block energiatakarékos építőanyagból készült házak falain nincs hidegebb-melegebb pont, így a pára nem csapódik ki, a fal nem nedvesedik, a penész gombák sem  telepednek meg. Ez az allergiában szenvedőknek nagy segítség. (Hazánkban minden harmadik ember allergiás!)

 • Thermo-Block házépítésnél kell-e a csömöszölni?

  Az elemeket vibrálni nem szabad, csömöszölni soronként célszerű ezáltal elkerülhetjük hogy a beton „darázsfészkes” legyen.

 • Thermo-Block házépítésnél kell-e a betont a falazatban locsolni?

  Nem.

 • Thermo-Block házépítésnél szükséges-e a falazatot vasalni?

  Statikai tervek alapján minimális vasalat szükséges.

 • Thermo-Block házépítésnél hány soronként kell házilagos kivitelezés során a falazóelemeket kiönteni?

  Házilagos kivitelezés esetén, felelős műszaki vezető irányítása mellett az első sor kibetonozása után a falazóelemeket 3 soronként illesszük össze majd a felső sor közepéig betonozzuk ki azokat.Betonozás közben az elemek csapjait védeni kell az esetleges sérülésektől és a szóródó betontól. A falazat betonozásakor lehetőleg haladjunk csigavonalban hogy kellően „meghúzzon” a fal a következő sor felrakása előtt.

 • Thermo-Block házépítésnél kell-e az elemeket ragasztani?

  Az elemek segédanyagok nélkül szárazon összepattinthatók, a csatlakozási pontok kúpos kialakíttásának köszönhetően egy esteleges visszabontásnál az elemek nem sérülnek, újra beépíthetőek.

 • Thermo-Block házépítésnél hogyan kell alátámasztani a födémet?

  A Thermo-Block födémrendszert ritkított alátámasztással készítjük, ami azt jelenti, hogy a falsíktól kiindulva másfél méterenként helyezzük el az alátámasztásokat.

 • Thermo-Block kivitelezéskor nem nyomja szét a beton a polisztirolt?

  Nem, mert három soronként töltjük ki az elemeket ill. a Thermo-Block falazóelemek polisztirol átkötő bordái nagyobb felületen csatlakoznak a külső-belső palásthoz.

 • Thermo-Block házépítésnél milyen magasságig lehet vele építkezni?

  Öt szintig statikailag önhordó a Thermo-Bolck falszerkezet.

 • Thermo-Block házépítésnél hogyan lehet villany és vízvezetéket kialakítani?

  Hőkéssel, a belső polisztirol rétegből kivágjuk a gépészeti vezetékek helyét. Zaj- és pormentes.

 • Thermo-Block házépítésnél kell-e vízszigetelés a falazat alá?

  Igen, hagyományos vízszigetelést alkalmazzunk. Talajnedvesség, talajpára elleni szigetelés szükség. Az első sor falazóelem alá megfelelő szélességben el kell helyezni a talajnedvesség, talajpára elleni szigetelést, ügyelve arra, hogy a falazás után a szigetelés biztonsággal folytatható legyen!

 • Thermo-Block házépítésnél mekkora távolság hidalható át?

  Plusz költségek nélkül, 6,5m-ig hidalható át

 • Mit jelent a hőátbocsátási tényező?

  A hőátbocsátási tényező azt a hőmennyiséget határozza meg, amely a szerkezet 1 m2 felületén 1 másodperc alatt átáramlik, amikor a külső és a belső hőmérséklet közötti különbség 1ºC fok. Minél alacsonyabb az U érték, annál jobb az épület hőszigetelő képessége.

 • Thermo-Block házépítésnél milyen a falazat hőszigetelése?

  Nagyon jó, a Thermo-Block 25cm-es falazat hőszigetelése, egy 60 cm-es téglafallal egyenértékű. (U=0,24 W/m<sup>2</sup>K)

 • Az áraink nem tartalmazzák:

  Tervezési költséget
  Járda, kerítés,Kapu kiépítése
  Házon kívüli közmű-bekötés
  Tereprendezést.

 • Szolgáltatási területünk

  Elsősorban Győr és 30 km-es körzetében, Székesfehérvár és 15 km-es körzetében, Budapest (Budai oldal) körzetében, Pest megye M1 vonalán Győr felé valamint Balaton és környékén vállalunk építési munkálatokat.

  Természetesen távolabb is vállalunk megbízásokat, viszont ez esetben az árak kismértékben változhatnak. Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot!


© 2020-2021 BrainStudio. All rights reserved