loader image

Gyakori kérdések a házépítéssel kapcsolatban

Az ár Bruttó négyzetméter alapján számolható ki, amelyet típusház kivitelezése esetén a típusterv tartalmaz.

Munkáinkat kizárólag előfinanszírozással valósítjuk meg. A Fizetési ütemezés a következő képen történik! Szerződéskötéskor: A bruttó kivitelezési ár 25%-a. A későbbi munkaütemek 4 részletre feloszthatóak!

Budapest – Budai oldaltól – M1-es autópálya vonala Győrig – Mosonmagyaróvár – Sopron – Szombathely. Székesfehérvár és a Balaton déli partja.

 

Cégünk saját hitelügyintézővel rendelkezik, aki személyre szabott, teljes hitel-ügyintézéssel segít Önöknek.

Természetesen, amennyiben eltérünk a típustervtől, úgy az egyedi tervnek minősül. Tervezői részlegünk bármilyen tervezési megoldásra felkészült.

Tulajdonban lévő építési telekre

2023. évre kinyilatkoztatott építési szándékra

Az építendő házról kialakult elképzelésre (kézi vázlat is lehet) – Hány négyzetméter legyen maximum? Szobák száma, és elhelyezésük. Legyen-e hozzá gardróbszoba? Fürdők valamint mellékhelyiségek száma, és berendezéseik. Garázsból legyen-e bejárat a házba, és melyik helyiségbe? Terasz mérete, tájolása, fedett vagy nyitott legyen e? A helyiségek összefüggései, elhelyezései (mi honnan nyíljon, melyik helyiségeknek legyen teraszkapcsolata)… stb.

Az új építésügyi szabályozás szerint a bejelentési dokumentáció összeállításához szükségesek az alábbiak:

Tulajdoni lap (nem kell hiteles) – A tulajdonviszonyok tisztázása miatt.

Térképmásolat (nem kell hiteles) – A telek helyrajzi száma, elhelyezkedése, jogi határainak meghatározása miatt.

Építéshatósági állásfoglalásra – A helyi Önkormányzat Építési Osztályáról ügyfélfogadási időben a leendő építtető részére az előadó, kinyomtatott formában átadja az építkezés, tervezés alap iránymutatásairól szóló dokumentumot. Ez tartalmazza a telek adatait, méretét, besorolását, beépítési paramétereit.

Földmérő által készített geodéziai tervezési alaptérképre – ez a telek sarokpontjainak ellenőrzése, szintek, meglévő közművek, egyéb az építkezést befolyásoló terepviszonyok meghatározása. Ezek a modern készülékekkel meghatározott adatok megmutatják a telek valós szintjeit, a sarokpontok, és a kerítés vonalának valós helyzetét. Ezekre az adatokra van szükség a bejelentési dokumentációhoz, és a kivitelezéshez.

Víz-villany vételi lehetőségre: az építkezéshez szükséges anyagokhoz, és a gépek működtetéséhez biztosítani kell.

Szomszédos telekviszonyok, építési specialitások megismerésére: Amennyiben a szomszédos építkezések során felmerült probléma, (talajvíz, föld feltöltés, talajcsere, egyéb technológiai eltérés), abban az esetben nagy a valószínűsége, hogy ezen építési telken is hasonlóval szembesülünk, ilyenkor talajmechanikai vizsgálat szükséges. Ennek költsége a telektulajdonost terheli.

A legmegfelelőbb típusterv kiválasztása. Amennyiben a belső teret illetően módosítási javaslatok vannak, de a külső kontúr, és a tető vonala változatlan marad, továbbra is típustervről beszélünk és aszerint árazunk. Minden más esetben egyedi tervről beszélünk.

A szerződés előtti kivitelezői szemle célja: a valós terepviszonyok, megközelíthetőség (árok, vezeték, egyéb kivitelezést nehezítő tényezők felmérése), víz-villany ellátottság ellenőrzése. Humusz eltolás, közterület foglalási engedély szükségességének meghatározása.

Tervezői ellenőrzés: Az illetékes Önkormányzat Építési Osztályáról kapott adatok alapján a ténylegesen kivitelezhető beépíthetőség, a ház elhelyezhetőségének és egyéb paramétereinek ellenőrzése. Amennyiben szükséges, az érintett szakhatóságok megkeresése a bejelentési dokumentáció elkészítéséhez.

Végül az így összegyűlt információk alapján az építendő ház paramétereinek meghatározása és az előzetes árajánlat elkészítése.

A végső lépés a kivitelezési szerződés megkötése. A szerződés pontjainak közös értelmezése, az adott építkezésre vonatkozóan.

  • Tervezési költség
  • Járda, kerítés, kapu kiépítése
  • Házon kívüli közmű bekötés
  • Tereprendezés
  • Közművesítés
  • Kertépítés
  • Használatba vételi ügyintézés
  • Térkövezés
  • Medence építés
  • Épületfeltüntetés

Maga a technológia Németországból származik, 1957-ben állami támogatással kidolgozták az építési rendszert és 1960-ban felépült az első liapor – kerámia kompozit ház, ezzel együtt elkezdődött a sorozatgyártás. Folyamatosan vizsgálják az épületeket, azokon semmilyen elváltozás nem látható. Németországban ma minden 10. ház ilyen technológiával épül.

Az építési engedély kézhezvétele után 3-4 hónap áll rendelkezésünkre az építkezésre, kulcsrakész liapor – kerámia ház esetén.

Biológiailag teljesen semleges, mivel a liapor kerámia ház energiatakarékos építőanyagból készült házak falain nincs hidegebb – melegebb pont, így a pára nem csapódik ki, a fal nem nedvesedik, a penész gombák sem telepednek meg. Ez az allergiában szenvedőknek nagy segítség. (Hazánkban minden harmadik ember allergiás!)

A liapor – kerámia kompozit födémrendszert ritkított alátámasztással készítjük, ami azt jelenti, hogy a falsíktól kiindulva másfél méterenként helyezzük el az alátámasztásokat.

Gyártás során a kötődobozok, vezetékek becsövezése történik és a gépészeti kiállások előhornyolása a gyártás folyamatát képezik.

Igen, hagyományos vízszigetelést alkalmazunk. Talajnedvesség, talajpára elleni szigetelés szükség. Az első sor falazóelem alá megfelelő szélességben el kell helyezni a talajnedvesség, talajpára elleni szigetelést, ügyelve arra, hogy a falazás után a szigetelés biztonsággal folytatható legyen!

Plusz költségek nélkül, 13m-ig hidalható át.

A hőátbocsátási tényező azt a hőmennyiséget határozza meg, amely a szerkezet 1 m2 felületén 1 másodperc alatt átáramlik, amikor a külső és a belső hőmérséklet közötti különbség 1ºC fok. Minél alacsonyabb az U érték, annál jobb az épület hőszigetelő képessége.

Kerámia kompozit 15cm grafit homlokzati szigeteléssel együtt U=0,1-0,12W/m2K, amely egy 30cm vastag téglafal és 10cm szigeteléssel egyenértékű. (U=0,24W/m2K)

Nézd meg típusházainkat!